Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Fredagsmøde

APR
01

Fredagsmøde


Fredag d. 1. april 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Lokalcenter Møllestien, Grønnegade 10, 8000 Aarhus C
20 kr.
Fredagsmøde

Glæden ved at være til

v/ Aage Augustinus cand.mag. i historie & religion. Tidligere forstander på Ask Højskole og Rude Strand Seniorhøjskole. Tidligere valgmenighedspræst i Odder og Gl. Rye 

Et livsfilosofisk foredrag, der indledningsvis og helt bredt vil forsøge at indkredse glæden – ikke glæden ved dette eller hint, men glæden ved at være til!

Det er imidlertid ikke så let med den glæde: Nutidens tankegang gør, at talen om de gode ting er svær, mens talen om elendighed tilsyneladende falder os let. Glæden er ligesom blevet overladt til børn, spejdere, tumper og naturfolk, nærmest som om man skal være dum for at være glad og naiv for at tale om den. Eller som Mark Twain lader en person sige: ”Er du glad i dag, er dit eget problem, der er nok at være ked af.”

Med afsæt i filosoffen K. E. Løgstrup, der hævder, at det er vort livs alvorligste forsyndelse, hvis vi går det glædelige forbi, - at glæden med andre ord er at betragte som en forpligtelse, vil temaet dernæst blive belyst gennem fortællingen om tilblivelsen af den færøske forfatters Jørgen Frantz Jacobsens roman, Barbara. 

Såvel romanen som omstændighederne ved romanens tilblivelse illustrerer, at livet er stort og godt. Nok indeholder det modgang og lidelse, der modsiger det, men det sætter det ikke ud af kraft. Selve livsmiraklet, at livet findes, og der ikke blot er ingenting, kan ikke bringes på samme nævner som vore livsomstændigheder. Livsomstændighederne berettiger ikke til at gå i rette med selve livet, siger Jørgen-Frants Jacobsen – og kunne man tilføje kristendommen.

Entre: 20 kr. inkl. kaffe og kage. Der kan betales kontant og med MobilePay. Ingen tilmelding.

Hvad er fredagsmøder?
Den første fredag i hver måned fra september til april er der fredagsmøde på Lokalcenter Møllestien.
Fredagsmøder er navnet på en foredragsrække, hvor forskellige foredragsholdere tager et bestemt tema med til dagen. Temaerne for foredragene spænder vidt. Til fredagsmøder serveres der kaffe og kage.