Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Højskoleformiddag

MAR
02

Højskoleformiddag


Torsdag d. 2. marts 2023, kl. 10:00
Skt. Clemens Gård, Kannikegade 12, 1, 8000 Aarhus C
20 kr. inkl. kaffe og rundstykke
Højskoleformiddag

Gellerup Meditationer

Preben Astrup er konsulent i Danmarks største frivillige organisation, Danmarks Idrætsforbund, og ekstern lektor på Aarhus Universitet, hvor han i to årtier har fortalt om den frivillige verdens glæder og udfordringer. 

I dette foredrag tager han afsæt i sin bog "Frivillighed" udgivet 2018 i Aarhus Universitets bogserie "Tænkepauser", hvor forskere på kun 60 sider formidler deres viden om netop det, de ved mest om. 

Astrup fortæller om frivillighed fra et langt arbejdsliv i landets mange udsatte boligområder, og om hvordan ganske meget faktisk er lykkedes ganske godt. Selv i Gellerup der ellers ofte fremstår som billedet på en helt igennem fejlslagen integration og årsag til alt for mange af vores velfærdsudfordringer. 

Faktisk vil han gå så vidt som til at påstå, at netop fordi vi bedre end de fleste andre lande har formået at skabe succesfuld integration og nye former for social solidaritet og bredere følelse af et kollektivt "vi", stadig er et af verdens mest tillidsfulde og rige samfund.

Billet kan reserveres på dette link. Døren åbnes kl. 09.45.

Der serveres kaffe og rundstykker à 20 kr. 

Foredraget finder sted i Domkirkens hus, Skt. Clemens Gård, Kannikegade 12, 1.