Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med den japanske fløjte shakuhachi

JUL
28

Koncert med den japanske fløjte shakuhachi


Fredag d. 28. juli 2017, Kl. 20:00 til kl. 22:00
Frue Kirkeplads 3, 8000 Aarhus C
Japanske og europæiske shakuhachi-spillere
75 kr. Billetter købes i døren
Koncert med den japanske fløjte shakuhachi

Shakuhachi blev betragtet som et åndeligt instrument under den feudale tidsalder Edo-perioden (1603-1867) i Japan. Den blev spillet af buddhistiske munke kaldet komusō (munke af intethed) fra Fuke ordenen. Munkene var også pilgrimsrejsende tiggermunke og brugte shakuhachi-musikken til at få almisser. Fuke ordenen blev nedlagt i 1871 af den nye, moderne japanske regering, og siden har shakuhachi fungeret som et almindeligt musikalsk instrument.

Den Europæiske Shakuhachi Forening blev stiftet i 2006. Hvert år arrangerer foreningen et sommerkursus for shakuhachi-aficionados i Europa, hvor japanske og europæiske professionelle shakuhachi-spillere kommer for at undervise og spille koncerter.

Koncerten i Vor Frue Kirke vil bestå af et bredt udsnit af både traditionelle solostykker fra munkenes repertoire kaldet honkyoku, ensemblestykker og nykomponeret musik. Ud over shakuhachi vil der også blive spillet på koto (13-strenget cither) og shamisen (3-strenget langhalset lut). Vi vil blandt andet høre Kogetsu Maekawa, en anerkendt fortolker af og underviser i stykker fra Fuke sect, og de bedste musikere fra Europa inklusive Danmark.

Koncerten er også en del af fejringen af 150 års jubilæet for dansk-japanske diplomatiske forbindelser.