×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 28. juli 2017, Kl. 20:00 til kl. 22:00

Shakuhachi blev betragtet som et åndeligt instrument under den feudale tidsalder Edo-perioden (1603-1867) i Japan. Den blev spillet af buddhistiske munke kaldet komusō (munke af intethed) fra Fuke ordenen. Munkene var også pilgrimsrejsende tiggermunke og brugte shakuhachi-musikken til at få almisser. Fuke ordenen blev nedlagt i 1871 af den nye, moderne japanske regering, og siden har shakuhachi fungeret som et almindeligt musikalsk instrument.

Den Europæiske Shakuhachi Forening blev stiftet i 2006. Hvert år arrangerer foreningen et sommerkursus for shakuhachi-aficionados i Europa, hvor japanske og europæiske professionelle shakuhachi-spillere kommer for at undervise og spille koncerter.

Koncerten i Vor Frue Kirke vil bestå af et bredt udsnit af både traditionelle solostykker fra munkenes repertoire kaldet honkyoku, ensemblestykker og nykomponeret musik. Ud over shakuhachi vil der også blive spillet på koto (13-strenget cither) og shamisen (3-strenget langhalset lut). Vi vil blandt andet høre Kogetsu Maekawa, en anerkendt fortolker af og underviser i stykker fra Fuke sect, og de bedste musikere fra Europa inklusive Danmark.

Koncerten er også en del af fejringen af 150 års jubilæet for dansk-japanske diplomatiske forbindelser.

Koncert med den japanske fløjte shakuhachi
Medvirkende
Japanske og europæiske shakuhachi-spillere
Sted Frue Kirkeplads 3, 8000 Aarhus C
Pris
75 kr. Billetter købes i døren