×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 2. september 2021, Kl. 16:00 til kl. 18:00

Litteratur værd at sprede

Seks danske forfattere indtager over to aftener Vor Frue Kirke, og gør dig klogere på alt fra køn til økonomi under mottoet "Litteratur værd at sprede".

Inspireret af det verdenskendte TEDtalk-­format kan du under Festugen opleve LitXtalks, hvor de seks danske forfat­tere gør os klogere på FN’s 3. verdensmål, 'sundhed og trivsel', gennem hver deres seks minutter lange tale.

Forfatterne vil kredse talerne om litterære værker, som har haft betydning enten for forfatterens eget liv eller det samfund og den verden, vi lever i.

Efter arrangementerne inviteres publikum til at medvirke i en samtale mellem forfatterne.

I dag kan møder vi disse tre forfattere: Peter Adolphsen, Gry Stokkendahl Dalgas og Mathilde Walter Clark.     

Mønsterbrud 

Hvilken betydning har det, hvor vi kommer fra, hvad vi kommer af, og hvilke forventninger omverden har til os på grund af vores baggrund? Eller måske snarere ikke har til os? Det er nogle af de spørgsmål, Peter Adolphsen stiller i sin tale. 

Natur og klima 

Gry Stokkendahl Dalgas sætter fokus på natur og klima. På hvilken be­ tydning naturen har for menneskets trivsel, fysisk, psykisk og åndeligt? Hvad betyder det, at arternes diversitet hele tiden mindskes på grund af menneskehedens rovdrift? Og hvad kan det enkelte menneske gøre ved det? 

(Global) økonomi 

I sin tale binder Mathilde Walter Clark bånd mellem litteratur og økonomi. Hun stiller spørgsmålet: Hvilken betydning har den globale ulighed for menneskers sundhed rundt om i verden? 

Arrangeret af Vor Frue Kirke, LiteratureXchange og Aarhus Festuge 

Billetpris: 80 kr., studerende 50 kr.
Billetter kan købes i forsalg på linket her eller ved døren fra kl. 15.00.

Rum der forkynder - Aarhus Festuge
Sted Vor Frue Kirke, Frue Kirkeplads 3, 8000 Aarhus C