LiteratureXchange

Igen i år deltager Vor Frue Kirke i den internationale litteraturfestival i Aarhus, LiteratureXchange, der foregår 19.-23. juni.

 

Tirsdag 18. juni kl. 13.30-17.00 i Skt. Nikolai Gården, Vestergade 21

Rundt om romanforfatteren Thomas Mann

 

Tag med på en litterær lystvandring gennem et af den moderne europæiske litteraturs betydeligste forfatterskaber med fokus på tre slidstærke og sprudlende romaner af den store tyske forfatter Thomas Mann. Hør om ”Huset Buddenbrook” ved forlægger Johannes Riis, om ”Trolddomsbjerget” ved germanist Morten Dyssel og om ”Josef og hans brødre” ved forfatter Mathilde Walter Clark.

Billetpris 100 kr. / 50 kr. unge under 30 år. Stjernebillet giver adgang

 

Find link til billetsalg her

 

Arrangør: LiteratureXchange, Vor Frue Kirke og Det Danske Thomas Mann Selskab

 

 

Onsdag 19. juni kl. 19.00-21.30 Åbne Scene, Godsbanen

En aften om Tarjei Vesaas

 

Norske Tarjei Vesaas regnes blandt de største nordiske forfattere i det 20. århundrede med hovedværkerne Fuglene, Is-slottet og Vårnat. Hvorfor udgives og læses Tarjei Vesaas’ forfatterskab fortsat i dag? Og hvad betød han for sin samtid? Oplev forfatter Dorthe Nors, forelægger og oversætter Arild Batzer og præst og litteraturhistoriker Anders Thyrring Andersen give deres svar på spørgsmålene. Skuespiller Jens Albinus læser højt fra forfatterskabet.

 

Billetpris: 125 kr. / 75 kr. unge under30. Stjernebillet giver adgang

 

Find link til billetsalg her

 

Arrangør: LiteratureXchange, Vor Frue Kirke og BATZER & CO

 

Torsdag 20. juni kl. 15.00-16.00 Teater Katalpult, Godsbanen

Når godt ikke er godt nok – oplev Louise Juhl Dalgaard og Christian Hjortkær

 

”Hvis bedre er muligt, så er godt ikke godt nok.” Sådan står der på en seddel på en af deltagernes værelse i dokumentarserien De perfekte piger. Men hvornår er noget godt nok? Og hvad gør det ved et menneske altid at stræbe efter at være noget andet, end den man er, noget bedre? Med udgangspunkt i Christian Hjortkærs essay Utilstrækkelig og Louise Juhl Dalsgaards roman Om en hals taler litteratur og sognepræst Anders Thyrring Andersen med de to forfattere om påbudskultur, skam og en stadig mere udbredt følelse af at skulle gøre sig fortjent til livet.

 

Billetpris: 60 kr. / 30 kr. unge under 30. Stjernebillet giver adgang

 

Find link til billetsalg her

 

Arrangør: LiteratureXchange og Vor Frue Kirke

Arrangementer