LiteratureXchange

Igen i år deltager Vor Frue Kirke i den internationale litteraturfestival i Aarhus, LiteratureXchange, som foregår 8.-18. juni 2023.

TIRSDAG 13. JUNI KL. 14.30-17.00 -  Tre foredrag om Dostojevskij

Den russiske forfatter Dostojevskij nyoversættes til dansk i disse år. Hør tre foredrag om forfatterskabet. Tine Roesen: “Dostojevskij anno 2023”. Anders Thyrring Andersen: “Det nødvendige minus – Om kristendommen i Dostojevskijs forfatterskab”. Morten Dyssel: ”Hvis alt var fornuftigt her på jorden, ville der intet ske. Thomas Manns litterære slægtskab med Dostojevskij”. 

Sted: Skt. Nikolai Gården, Vestergade 21
Arrangør: LiteratureXchange, Vor Frue Kirke og Det Danske Thomas Mann Selskab
Billetpris: 100 kr., unge under 30: 75 kr. (inkl. kaffe og kage). Stjernebillet giver adgang

Køb din billet til "Tre foredrag om Dostojevskij" her.

 

TORSDAG 15. JUNI KL. 19.30-22.00 - Johannes V. Jensen – Foredrag og koncert

Johannes V. Jensen ville være fyldt 150 år her i 2023. Det fejres med en aften om forfatteren. Foredrag af Anders Thyrring Andersen: ”Da Gud og du var i mit Nu. Den religiøse længsel i Johannes V. Jensens digte”. Fortællekoncert med Henrik Platz og hans trio Nu kommer lyset. 

Sted: Skt. Nicolai Gården, Vestergade 21
Arrangør: Vor Frue Kirke
Billetpris: 75 kr (inkl. forfriskning)

Køb din billet til "Johannes V. Jensen foredrag og koncert" her.

 

FREDAG 16. JUNI KL. 16.00-17.00 -  Samtale om Natascha Wodin

Oversætter Thomas Mangaard og lektor i tysk ved Aarhus Universitet Søren Fauth samtaler om den ukrainsk-tyske forfatter Natascha Wodin, hvis roman ”Nastjas tårer” udkommer på dansk op til festivalen.

Sted: Skt. Nicolai Gården, Vestergade 21
Arrangør: LiteratureXchange
Billetpris: 60 kr. unge under 30: 30 kr. Stjernebillet giver adgang.

Køb din billet til "Samtale om Natascha Wodin" her.

 

LØRDAG 17. JUNI KL. 13.30-15.00 -  Oplev Naja Marie Aidt mellem linjerne

Samtale mellem forfatteren Naja Marie Aidt og Karoline Kjær Hansen fra Radio4’s litteraturprogram ’Mellem linjerne’, om den skriveproces og inspiration der ligger til grund for det prisvindende forfatterskab. Arrangementet vil senere kunne høres i radioen.

Sted: Vor Frue Kirke
Arrangør: Radio4 og Vor Frue Kirke
Billetpris: 60 kr. unge under 30: 30 kr. Stjernebillet giver adgang.

Køb din billet til "Oplve Naja Marie Aidt mellem linjerne" her.

 

SØNDAG 18. JUNI KL. 14.00-15.00 -  Samtale med Maria Stepanova

Samtale mellem den russiske forfatter Maria Stepanova og litteraturhistoriker og sognepræst ved Vor Frue Kirke Anders Thyrring Andersen. Samtalen foregår på engelsk.

Sted: Dokk1
Arrangør: LiteratureXchange
Billetpris: 60 kr. unge under 30: 30 kr. Stjernebillet giver adgang.

Køb din billet til "Samtale med Maria Stepanova" her.

LiteratureXchange er en international litteraturfestival i Aarhus, som finder sted den 8.-18. juni 2023. Årets program består af mere end 150 arrangementer i krydsfeltet mellem forskning og litteratur, mellem store, internationale forfattere og lokal involvering samt mellem debatskabende arrangementer og overraskende initiativer i bybilledet.

Læs mere om LiteratureXchange og find hele programmet her.

Tidligere festivaler

I juni 2018 løb den internationale litteraturfestival LiteratureXchange for første gang af stablen, og Vor Frue var en aktiv deltager med ni forfatterarrangementer på programmet. 

I 2019 gentog successen sig med foredragsrække i kirken under overskriften "BIBELEN I LITTERATUREN - fire foredrag med udgangspunkt i fire store forfatterskaber". 

I 2020 blev arrangementet aflyst pga. corona. 

I 2021 lagde Vor Frue Kirke hus til tre forfatterforedrag i Klostergården, et foredrag i samarbejde med Det Danske Thomas Mann Selskab, fem sangarrangementer (litterær morgen- og aftensang), og Vor Frue Kirke var medarrangør af temadagen om Bob Dylan med fire foredrag, en samtale og musik spot på Bob Dylan – litterært, musikalsk, kulturhistorisk og teologisk. Temadagen foregik på Åbne Scene, Godsbanen.

Arrangementer