Vor Frue Kantori

Vor Frue Kantori er et af de ældste kor i Aarhus og er i dag stadig bærere af en stolt formidling af betydelig kirkemusik.

I gamle dage udgjordes kantoriet af sangere fra Aarhus Katedralskole, og korets ubrudte eksistens kan dateres 800 år tilbage. I dag er hovedparten af kantoriets sangere studerende, flere fra Musikvidenskab og fra Det Jyske Musikkonservatorium. Mange af dem er opvokset med kirkekorsang andre steder i landet og har solid erfaring, når de som studerende i Aarhus søger ind i Vor Frue Kantori.

Kantoriet består af 18 lønnede stillinger. 9 korister synger hver søndag til højmessen og alle 18 til større arrangementer som for eksempel den traditionsrige Bach-højmesse hvert år på den første søndag i Aarhus Festuge.

Kantoriet har sunget de store klassiske værker i kirkemusikken som eksempelvis Händels ”Messias” og Bachs ”Juleoratoriet”, de har sunget romantiske værker som Hartmanns ”Luther på Wartburg” (i anledning af reformationsfejringen 2017) og Kunzens ”Skabningens Halleluja”, de har sunget store solokorværker og har uropført helt nyskrevet musik af blandt andre Else Marie Pade og kirkens egne organister.

Vor Frue Kantori er en faktor ikke blot i det aarhusianske musikliv, men også i hele det danske kirkemusikmiljø. De har stået for opførelser, ingen andre sunget - nye som gamle værker - og har derfor været med til at holde en tradition i live i Aarhus, som mange før dem og som mange efter dem vil være medbærere af.

Vor Frue Kantori ledes af kirkens organister på skift.

Er du interesseret i ansættelse i Vor Frue Kantori, eller kunne du tænke dig at være vikar, kan du kontakte kirkens organister Poul S. Jacobsen og Michael Rosenfeldt.