Barselshøjskole

Vor Frue Kirke åbner i efteråret 2023 en Barselshøjskole.

På Barselshøjskolen kan du tage din baby med og være en del af et socialt fællesskab med plads til store tanker og højt til loftet. Her bliver vi klogere sammen og lærer nye mennesker at kende. Her får du viden om emner, der vedrører forældreskab, bl.a. fra en litterær, eksistentiel, teologisk og musikalsk vinkel gennem oplæg og efterfølgende samtale med andre forældre.

Dagenes program

10.00 Drop in kaffe

10.30 Fællessang og dagens oplæg

10.55 Samtale om dagens oplæg

11.30 Drop ud når det passer

12.00 Tak for i dag

_____________________________________________________________________

Forløb Efterår 2023

6. september 10.00-12.00: Forældreskabet i litteratur v/ Marianne Frank Larsen

I de senere år har både mandlige og kvindelige digtere skrevet markant om de helt nye erfaringer, man gør, når man bliver forældre. Sammen ser vi på, om deres tekster kan kaste nyt lys over vores egne erfaringer.

13. september 10.00-12.00: Store spørgsmål i forældreskabet – om bekymring, kærlighed, ansvar, etc. v/ Ane Ørgaard Bramstoft

Når vi bliver forældre, melder der sig nogle nye spørgsmål. Det kan være spørgsmål om kærlighed, liv og død. Spørgsmål om, hvad man ønsker for sit barn, om muligheder og grænser for, hvad man kan gøre som forælder – og de stilles på en meget konkret måde, for her står man med ansvaret for et andet menneske, et menneske, der de første mange år er afhængige af forældrenes omsorg og kærlighed.

20. september 10.00-12.00: Hvorfor synger vi for og med børn? v/ Mona Solsø Holm

Alle dage og i alle traditioner har vi sunget for vores børn. Sang er med til at skabe nærvær mellem forældre og barn, og sang udvikler barnets sprog. At synge med sit barn skaber et særligt sanseligt og trygt rum. Men hvad skal vi synge for vores børn og hvordan finder vi selv tryghed i at synge?

27. september 10.00-12.00: Barnedåb - hvordan og hvorfor? v/ Anders Thyrring Andersen

I Folkekirken har vi tradition for barnedåb, men vi døber mennesker i alle aldre og vi gør det dels som et led i højmessen, men også ved særlige dåbsgudstjenester. Hvorfor bliver vi døbt og hvad gør man, hvis man ønsker at få sit barn døbt?

4. oktober 10.00-12.00: Bibelfortællinger for børn (og deres voksne) v/ Carsten Assenholt

De fleste mennesker i Danmark kan nævne en håndfuld bibelfortællinger. Vi hører dem i kirken, men også i skolen og vi kender dem i forskellige varianter.  I de seneste år er der skrevet flere børnebibler, hvor fortællingerne gøres lettere forståelige, mere moderne og udvælges blandt mange fortællinger. Hvilke fortællinger er gode til børn og hvilke lag ligger der i dem, som gør dem gyldige for alle aldre, selv flere tusind år efter de er skrevet?

11. oktober 10.00-12.00: En hverdag på skinner v/ Folkekirkens Familiestøtte i Aarhus

Livet som børnefamilie og børneopdragelse kan af og til sammenlignes med et regionaltog – der er mange stationer, man skal forbi, og det kan bumle lidt undervejs. Oplægget vil handle om de tiltag, som kan være med til at holde hverdagen på skinner; Rytmer og overgange, forudsigelighed og genkendelighed. Vi vil også vende blikket mod det vigtigste element i børnenes liv – dig som forælder. Hvordan husker vi egenomsorgen og parholdet, når vi har fokus på børnenes hverdag?

 

Fri entre men med tilmelding. Tilmeld dig forløbet her.

Har du spørgsmål til konceptet eller noget praktisk, så kontakt vores kirke- og kulturmedarbejder Mona på tlf. 2320 7707 eller kirkekulturmedarbejder@aarhusvorfrue.dk