Barselshøjskole

Nu gentager vi forløbet med Barselshøjskole i foråret 2024.

 

På Barselshøjskolen kan du tage dit barn med og være en del af et socialt fællesskab med plads til store tanker og højt til loftet. Her bliver vi klogere sammen og lærer nye mennesker at kende. Her får du viden om emner, der vedrører forældreskab, bl.a. fra en litterær, eksistentiel, teologisk og musikalsk vinkel gennem oplæg og efterfølgende samtale med andre forældre.

 

Dagenes program:

 

10.00 Drop in kaffe

10.30 Fællessang og dagens oplæg

10.55 Samtale om dagens oplæg

11.30 Drop ud når det passer

12.00 Tak for i dag

_____________________________________________________________________

 

Forløb Forår 2024

 

22. maj 10.00-12.00: Store spørgsmål i forældreskabet – om bekymring, kærlighed, ansvar, etc. v/ Ane Ørgård Bramstoft

 

Når vi bliver forældre, melder der sig nogle nye spørgsmål. Det kan være spørgsmål om kærlighed, liv og død. Spørgsmål om, hvad man ønsker for sit barn, om muligheder og grænser for, hvad man kan gøre som forælder – og de stilles på en meget konkret måde, for her står man med ansvaret for et andet menneske, et menneske, der de første mange år er afhængige af forældrenes omsorg og kærlighed.

 

29. maj 10.00-12.00: Barnedåb - hvordan og hvorfor? v/ Anders Thyrring Andersen

 

I Folkekirken har vi tradition for barnedåb, men vi døber mennesker i alle aldre og vi gør det dels som et led i højmessen, men også ved særlige dåbsgudstjenester. Hvorfor bliver vi døbt og hvad gør man, hvis man ønsker at få sit barn døbt?

 

5. juni 10.00-12.00: Forældreskabet i nye digtsamlinger v/ Marianne Frank Larsen

 

I de senere år har både mandlige og kvindelige digtere skrevet markant om de helt nye erfaringer, man gør, når man bliver forældre. Sammen ser vi på, om deres tekster kan kaste nyt lys over vores egne erfaringer.

 

12. juni 10.00-12.00: Pak børnene ind i gode fortællinger v/ Carsten Assenholt

 

De fleste mennesker i Danmark kan nævne en håndfuld bibelfortællinger. Vi hører dem i kirken, men også i skolen og vi kender dem i forskellige varianter.  I de seneste år er der skrevet flere børnebibler, hvor fortællingerne gøres lettere forståelige, mere moderne og udvælges blandt mange fortællinger. Hvilke fortællinger er gode til børn og hvilke lag ligger der i dem, som gør dem gyldige for alle aldre, selv flere tusind år efter de er skrevet?

 

19. juni 10.00-12.00: Hvorfor synger vi for og med børn? v/ Mona Solsø Holm

 

Alle dage og i alle traditioner har vi sunget for vores børn. Sang er med til at skabe nærvær mellem forældre og barn, og sang udvikler barnets sprog. At synge med sit barn skaber et særligt sanseligt og trygt rum. Men hvad skal vi synge for vores børn og hvordan finder vi selv tryghed i at synge?

 

 

Fri entre men med tilmelding. TILMELD DIG HER.

Har du spørgsmål til konceptet eller noget praktisk, så kontakt vores kirke- og kulturmedarbejder Mona på tlf. 2320 7707 eller kkmedarbejder@aarhusvorfrue.dk